DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ - MANİLERİMİZ

Maniler Orta Asya’dan Anadolu’ya binlerce yıllık Türk halk edebiyatının hem çok zengin hem de en güzel örnekleriyle doludur.

Halk edebiyatı türlerinden maniler bir zamanlar sohbet, muhabbet ve toplantıların vazgeçilmezleri arasındaydı. Unutulmaya yüz tutan bu değeri kütüphanelerde sayıları iyice azalmış mani kitaplarında dahi zor bulabiliyoruz. Bu gün sakızların ambalaj kâğıtlarında karşılaştığımız maniler, bize sadık eski bir dostla yeniden buluşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşatıyor.

Türkçe öğretmenimiz Aylin GÖK öğrencileri ile birlikte "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında öğrencileri ile keyifli bir etkinlik gerçekleştirdi. Çalışmaları için kendisine ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

18.01.2024 166