Göl Ortaokulu Rehberlik Anlayışı

Göl Ortaokulu Rehberlik Anlayışı

26.10.2022 162

Değerli Veliler, Sevgili Öğrenciler,

  21. yüzyılda okullarda amaç, öğrencilere sadece bilgi yüklemek değil; bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden yüksek verime ulaşmış bireyler yetiştirmektir. Bu amaca ulaşmak için verilen hizmetlerin önemli bir bölümü okulların Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisleri tarafından desteklenmektedir. Buna ek olarak, öğrencilerin gelişimsel süreçlerinde tüm ilgililerin, okul rehberlik servisi ile yapacağı işbirliği, rehberlik servisi çalışmalarının bireyler üzerindeki geliştirici etkisini güçlendirmekte ve nihai hedeflere ulaşmayı mümkün kılmaktadır.

  Ülkemizde, ruh sağlığı çalışma alanlarına dair bazı önyargılar, yanlış inanışlar ve çekinceler olabilmektedir. Dolayısı ile bu tutumlar okul psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerine yönelik de gelişebilmektedir. Alanda çalışan uzmanlar olarak, bu çekincelerin bireylerin gelişimsel ihtiyaçlarının desteklenmesini engelleyebildiğini söyleyebiliriz. Halbuki, bireylerin ihtiyaç duydukları durumlar için okul rehberlik servisi ya da ilgili uzmana başvurmaları, "sorunları fark etmek, kabul etmek ve çözmek için girişimde bulunmak" anlamına gelen çözüme yönelik bir davranıştır. Bu gerçeğin yaygınlaşması ile gelişecek bilinç ve tutum değişikliğini öncelikli görmekteyiz. Bireyin yaşam kalitesine yönelik gelişen bilinç, toplumda artan ihtiyaçlar ve buna bağlı olarak gelişen talepler, yaygınlaşan çalışma alanları, bilgilendirme faaliyetleri, kimi zaman da uzmanlar olarak bizlerin kişisel çabaları ve sizlerin işbirliği ile önyargıların ve çekincelerin aşılacağına inanıyoruz.

  Okul rehberlik servislerinin ilkeleri, öncelikleri, amaçları ve faaliyetlerine dair bu bilgilendirme bülteni ile Okul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi Hizmetlerinden en yüksek faydanın sağlanması hedeflenmektedir. Öğrencilerimizin gelişimlerine etkin katkılar yapmak amacıyla her zaman iletişime açık ve ulaşılabilir olduğumuzu hatırlatır; işbirliğiniz, katkılarınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla...

GÖL ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ